Srb / Eng

O nama


Kompanija Zoopharm d.o.o. je zastupnik dve britanske kompanije Norbrook Laboratories Limited i Vita (Europe) Limited.

Saradnja sa kompanijom Norbrook Laboratories Limited, čije je sedište u Njuriju u Severnoj Irskoj, počela je 2006. godine i od tada se razvija uz obostrano zadovoljstvo, što se ogleda u povećanju obima saradnje iz godine u godinu. Norbrook je jedna od vodećih kompanija u proizvodnji veterinarskih lekova. Za sada je ima preko 150 preparata registrovanih u Velikoj Britaniji i taj broj se svake godine povećava. Osim proizvodnje gotovih lekova kompanija Norbrook ima i odeljenje hemijske sinteze i svetski je lider u proizvodnji prokaina, benzokaina, fluniksina, ivermektina, karprofena i oksitetraciklina. Norbrook ispunjava najviše standarde u proizvodnji lekova, a potvrda toga je činjenica da je jedina fabrika lekova u svetu u kojoj se na istom mestu proizvode lekovi za evropsko i američko tržište. U Srbiji je za sada registrovano 15 proizvoda.

Saradnja sa firmom Vita (Europe) Ltd počela je 2005. godine i za sada je registrovan lek Apiguard. Vita Europe je firma čije sedište je u Londonu i to je vodeća svetska kompanija u proizvodnji lekova i preparata za pčele, koja posluje sa 60 distributera u 50 država. Vita promoviše zdravo pčelarstvo kroz integralnu zaštitu bilja (IPM). Tretmani pčela su osmišljeni tako da se vrše preparatima sa prirodnim sastojcima ili biološkom kontrolom. Jedan od ciljeva je i da se spreči nastanak rezistencije kod štetočina koji napadaju pčele.

About us


Zoopharm is a representative office for two uk companies: Norbrook Laboratories Limited and Vita (Europe) Limited.

Our cooperation with Norbrook started in 2006 and is constantly growing. Norbrook Laboratories has established itself as a global leader in development of revolutionary veterinary and animal health medicines and is also a world leader in Procaine, Benzocaine, Flunixin, Ivermectin, Carprofen and Oxytetracycline. Norbrook is the only company world wide licenced by the USA FDA to manufacture sterile injections for veterinary use outside the USA and import them for sale for USA market.

On Serbian market Zoopharm has fifteen registered Norbrook products.

Zoopharm started representing Vita in 2005. Apiguard gel is the only Vita product registrated on Serbian market. With headquarters in the London UK, and partners across the globe, Vita researches, develops, and manufactures a range of honeybee health products. These products are marketed internationally through a network of 60 distributors in 50 countries. Vita promotes sustainable beekeeping through Integrated Pest Management (IPM). Its treatments are designed to inhibit the build-up of resistance and wherever possible contain natural compounds and biological controls that are benign to all but the target pests.